Bucovina a primit cele mai frumoase daruri, pornind de la istorie, legende şi cultură, la poziţia geografică şi peisaje care-ţi taie respiraţia şi până la oamenii bucuroşi de oaspeţi.
Motive pentru a vizita Bucovina ai dacă eşti amator de istorie, cultură, îţi place mâncarea bună şi vrei să te relaxezi în mijlocul naturii, în mijlocul unor peisaje dosebite. Din fericire, sunt multe alte locuri din România cu aceste puncte forte, dar Bucovina are, “doar ale ei”, mănăstirile şi bisericile care au făcut-o celebră în toată lumea. Plus influenţa austiacă de unde îşi trage numele actual de Bucovina-“Țara fagilor” (de la Buchenland în limba germană) care a pus “tuşa finală” asupra specificului local, moldovenesc.
Bucovina ţi se cuibăreşte în suflet, pentru că o vizită în acest colţ al României te linişteşte, îţi încarcă bateriile şi te apropie de divinitate. Pentru cine are ochi să vadă şi urechi să audă, fiecare frescă de pe bisericile vechi este precum o “filă de poveste”, sacră sau istorică. Picturile de pe bisericile moldave au fost făcute pe vremea când foarte puţini oameni ştiau să scrie şi să citească, aşa că biblia era ilustrată, pe înţelesul tuturor. Pereţii interiori şi, mai neobişnuit, cei exteriori ai mănăstirilor şi bisericilor din nordul Moldovei stau mărturie.